diumenge, 8 de març del 2015

Característiques del so


En aquesta entrada teniu les característiques del so:

AMPLITUD: L'amplitud determinarà la quantitat d'energia que conté una ona. Les ones van debilitant-se en la seva amplitud a mesura que van allunyant-se del seu punt d'origen. 




FREQÜÈNCIA: Nombre de vegades que ocorre un esdeveniment en un temps determinat, en el cas del so indica el nombre d'oscil·lacions completes per unitat de temps, quantitat de vegades que l’ona sonora es repeteix, la unitat de mesura és l'hertz (Hz), que és una oscil·lació completa per segon.


INTENSITAT: quantitat d'energia acústica que conté un so, és a dir, el fort o suau d'un so. La intensitat ve determinada per la potència, que al seu torn està determinada per l'amplitud i ens permet distingir si el so és fort o feble.


TIMBRE: qualitat que ens permet diferenciar dos sons que tinguin el mateix to, la mateixa durada i la mateixa intensitat sonora. El timbre és conferit a un so en virtut de la diferent quantitat i intensitat dels harmònics que el componen així com de la forma de l'ona, i en concret l'atac, la caiguda i la ressonància. 



TO: Indica si el so és greu, agut o mitjà, i ve determinada per la freqüència fonamental de les ones sonores.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.