dissabte, 14 de març del 2015

Formats d'arxiu de so




WAV (Waveform audio format)
El va desenvolupat Microsoft i d'IBM. S'utilitza per a emmagatzemar àudio en el PC, admet arxius mono i estèreo a diverses resolucions i velocitats de mostreig. Normalment sense compressió de dades.

MP3 (MPEG-1 Audio Layer III)
Arxiu desenvolupat pel grup d'experts Media Picture Group (MPEG) i descrit per una norma ISO. És un format d'àudio digital basat en la compressió amb pèrdues. Dissenyat per a l'emmagatzematge i distribució d'àudio en temps real.

WMA (Windows Media Audio)
És propietat de Microsoft. Format de compressió d'àudio amb pèrdua, encara que recentment s'ha desenvolupat de compressió sense pèrdua.

OGG
Desenvolupat per la Fundació Xiph.org, esta dissenyat per a donar un alt grau d'eficiència en la reproducció en temps real i en la compressió de fitxers. El format és lliure de patents i obert, igual que tota la tecnologia de Xiph.org.

MIDI (Musical Instrument Digital Interface)
Es tracta d'un protocol de comunicació serial estàndard que permet als ordinadors, sintetitzadors, seqüenciadors, controladors i altres dispositius musicals electrònics comunicar-se i compartir informació per a la generació de sons.

CDA
Format utilitzat per als CD d’àudio. Aquest format es fa servir per codificar música en tots discs compactes comercials. Si compres un CD en una botiga, la música d'aquest CD està guardada en format CDA.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Amb la tecnologia de Blogger.